SEBZELİ MÜCVER
Malzemeler
3 adet yumurta
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
3 sap yeşil soğan
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane veya 6 sap taze nane yaprakları
½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı kekik (Baharatlı Tuz)
1 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı susam
½ çay kaşığı karbonat (isteğe bağlı harca konur)
Sıvı yağ
Yapılışı
Kabak,
patates, havuç soyulur hepsi bir kaba rendelenir. Bu kaba kırmızı ve yeşil
biber, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, nane doğranıp, yoğurt, tuz, karabiber ve
kekik eklenir. Bu karşıma yumurta, mısır unu, un, susam ve isteğe bağlı
karbonat eklenip harmanlanır. Karşım kek kıvamında olmalı. Un miktarı buna göre
ayarlanmalı.Tava da sıvı yağı kızdırın. Bir
kaşıkla karışımı alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle düzleyin. Önlü
arkalı orta ateşte sıvı yağda kızartın.
Püf Noktası Harç katı olursa biraz su
eklenerek, çok akıcı olursa un eklenerek kıvamı bulunur. Servis için sarımsaklı yoğurt önerilir.
Mutfaktan mis kokular geliyor.
Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.
Afiyetler
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder