14 Temmuz 2018 Cumartesi



  

KADIN BUDU KÖFTE-LADY’S THİGH MEATBALL 
 
Malzemeler

750 gram az yağlı kıyma
1/2  (yarım) su bardağı pirinç
1 su bardağı su (pirinç türüne göre su miktarı değişebilir)
1 adet soğan
4 yumurta
½ (yarım) su bardağı un
Sıvıyağ (kızartma küçük tencerede yapılmalı )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yaplışı

Kıymayı ikiye ayırın. Bir parçasını tavada kaşık yardımı ile ezerek kavurun suyunu çeksin.  Kıyma  ezilerek kavrulmaz ise topak topak olabilir. Kavrulmuş ve soğumus kıymayı buzdolabına koyun. Buzdolabında bir saat beklesin. Diğer yandan suda pirincinizi bir tutam tuzla haşlayın. Pirinç suyu iyice çekmeli. Aksi halde harç toparlanmaz. Haşlanmış pirinci buzdolabına koyun. Buzdolabında bir saat beklesin. Bir saatten sonra soğanı rendeleyin, suyunu sıkıp ayrılan çiğ kıymaya ekleyin. Bu harca buzdolabından çıkarılan kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, tuz ve kararbiber koyun. İçine bir küçük boy yumurta kırıp, harcı yoğurun. Köftelere iri oval şekil verin. Köfteleri una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp önce kızgın yağa bırakın. Köfte kenarları hafif kızarınca ocağı kısın içi iyi pişsin. Bu şekilde kızartın.      



Püf Noktası Kızartma yaparken sıvı yağı tencerenize göre ayarlayın. 
Kızartma yaparken köfteleri seyrek koyun.Köfteler sık koyulursa birbirine yapışır ve çevirmesi zor olur.   

Mutfaktan mis kokular geliyor. Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.

Afiyetler Olsun… 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder