17 Temmuz 2018 Salı





EV  YAPIMI  ŞEKERSİZ  KATKISIZ  BUZZY HOW TO NATURAL BUZZY

 
Malzemeler

4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı bal  
½ (yarım) portakal suyu
6 tane böğürtlen, 6 tane kara dut, 4 tane çilek ve 
12 tane vişne (çekirdekleri çıkarıp) suyunu çıkarın  
Buzzy kalıbı yada kase 

Yapılışı

Kasede süzme yoğurt, krema, bal ve portakal suyunu güzelce karıştırın. 4 adet kaseye bu karışımı bölün. Kaselere dilediğiniz (böğürtlen, karadut dut, çilek, vişne)  meyvelerin suyunu ekleyip karıştırın. Çilek ve karadutta hem suyunu hem de posasını koyun. Karışımı Buzzy kalıbına yada minik kaselere dökün ve buzdolabının buzluğuna koyun. Bir gün bekletin.

Püf Noktası  Bir yaşından küçük çocuklar için Buzzy'e  bal koymayın. Buzzy buzdolabından çıktıktan sonra 2-3 
dakika beklemesi halinde kalıptan çıkması daha kolay. 
Dilerseniz Buzzy'i servisten önce  benmari usulü eritilmiş
çikolataya batırabilirsiniz.

Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık. 
Afiyetler Olsun. BEN DE İSTİYORUM…  




 



1 yorum: