ELMALI CEVİZLİ KEK –APPLE WALNUT CAKE
Malzemeler
3
adet elma
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker+1 tatlı kaşığı toz şeker (kek kalıbına serpmek için)
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz (isteğe göre fındıklı)
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kasığı karbonat
½ paket hamur kabartma tozu
½ paket vanilya
Yapılışı
Önce 2 adet elmayı soyup küp şeklinde doğrayın, 1 adet elmayı da soyup rendeleyin. Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Aynı kaba zeytinyağı, yoğurt, ceviz, elma, portakal suyu ve kabuğu ilave edip karıştırın. Unun içine tarçın, karbonat, hamur kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip karışıma eleyin ve karıştırın. Yağlanmış ve 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirilmiş kek kalıbına tüm harcı dökün. 180 derecede (5 dakika) önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakikada pişirin.
Püf
Noktası Kek hamuru katı olursa
portakal suyu eklenerek, çok akıcı
olursa un eklenerek kıvamı bulunur. Kek piştiğinde kürdan testi yapılmalı. Keke kürdan batırıldığında
temiz çıkıyorsa pişmiş demektedir. Bazen benim fırında pişme süresi 40 dakikaya
uzayabiliyor. Bunun nedeni ise elmaların sululuk oranı. Elmalar sulu olunca
kekin pişme süresi uzayabiliyor.
Mutfaktan mis kokular geliyor.
Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.
Afiyetler
Olsun…
Ellerinize saglik cok lezzetli görünüyor.En kisa zamanda deniyecegim
YanıtlaSil