ÇİNGENE SALATASI(KAHVALTILIK)-GYPSY SALAD
Malzemeler
2 adet domates
½ kase
övelenmiş tulum ve keçi peyniri (Evde hangi tür peynir varsa)
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir tutam kuru veya yaş nane
Bir çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz (Peynir tuzlu ise gerek yoktur)
Bir tutam kekik, biberiye, adaçayı ve
yenilebilir çiçek
Yapılışı
Domatesler küp şeklinde doğranır. Üzerine övelenmiş peynir, doğranmış biberler, pul biber, tuz (peynir tuzlu ise ilave etmenize gerek yoktur) ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır. Üzerine maydanoz ve nane eklenir. Ayrıca üstüne bahçemden yenilenebilir çiçekler, kekik, biberiye ve adaçayı ekledim.
Öneri Bu salatayı sabah kahvaltılarında çok
seviyoruz. Egeli Firuzan Hanım’dan öğrendiğim basit ama lezzetli ve hafif
tarifi paylaştım. Kendisine teşekkürler. Bu salataya isterseniz zeytin, kırmızı
biber, soğan, yeşil soğan, dereotu gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz. Sosu
çok lezzetli ben ekmek banarak yiyorum.
Mutfaktan mis kokular geliyor.
Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.
Afiyetler Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder