Malzemeler
3
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker +1 tatlı kaşığı toz şeker (tepsi için)
1
paket krema
¾
su bardağı un
1
paket bitter çikolata
½
çorba kaşığı kakao
½
çorba kaşığı tereyağı
½ adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
½
paket vanilya
22 cm tepsi (küçük
fırın tepsisi)
Yapılışı
Yumurtaları ve 1 su
bardağı toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağını
kenara alıp çikolatayı içine rendeleyerek ekleyin ve eritin. Yumurtalı karışıma
çikolatalı karışımı ekleyin. Krema, un, kakao, yarım portakal kabuğu ve suyu ile vanilyayı ekleyip hafifçe karıştırın.
Yağlanmış ve 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirilmiş fırın tepsisine tüm harcı
dökün. 180 derecede önceden (10 dakika) ısıtılmış fırında 25 dakikada pişirin.
Püf Noktası Kek piştiğinde kürdan testi yapılmalı. Kekin kenar noktasına kürdan batırıldığında temiz
çıkmalı, ortasına batırıldığına ise hafif kek sosu yapışması gerekir.
Mutfaktan mis
kokular geliyor. Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.
Afiyetler
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder