BAHARATLI CİĞER-LOKUM GİBİ
Malzemeler
750 gram dana ciğeri üst zarı temizlen miş ve küp
şeklinde doğranmış
4-5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır
unu
1 yemek kaşığı irmik
½ (yarım) çay kaşığı
karbonat
½(yarım) tatlı
kaşığı tuz, karabiber, kekik, pul biber, zerdeçal ve az nane
(Baharatları kullandığınız
ölçüde artırabilirsiniz)
Zeytinyağı (kızartma
için)
Maydanoz ve taze soğan
Yapılışı
Üst zarı temizlenmiş
ve küp şeklinde doğranmış ciğerlerinizi sudan geçirip ve kevgirde süzün. Un,
mısır unu, irmik, karbonat, tuz, karabiber kekik, pul biberi, zerdaçal az naneyi
bir kapta karıştırın. Ciğerleri arkalı önlü
baharatlı unlayın, fazla unu silkeleyin. Derin bir tava veya tencerede kızmış zeytinyağda
ciğerlerinizi kızartın.
Püf Noktası Ciğer küp şeklinde
doğranmalı. Ciğer kızgın yağda kızartılmalı. Ancak yağ çok çok kızgın olmamalı.
Zira çok kızgın olursa ciğerin birden dışı kavrulur ve içi pişmez. Ciğerler sık
koyulursa birbirine yapışır, çevirmesi ve pişmesi zor olur. Bu yüzden ciğerler
seyrek koyulmalı. Ciğeri kızgın yağın içinde 3-4 dakika kızartın. Aksi takdirde
sertleşecektir. Ciğerin dışı hafif kızarmış, içi de kansız ve açık kahverengi
olmalı. Baharatları kullandığınız ölçüde artırabilirsiniz. İnce dilimlediğiniz soğan
ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Mutfaktan mis kokular geliyor.
Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.
Afiyetler Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder