17 Temmuz 2018 Salı





BAHARATLI CİĞER-LOKUM GİBİ




Malzemeler

750  gram dana ciğeri üst zarı temizlen miş ve küp şeklinde doğranmış
4-5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı irmik
½ (yarım) çay kaşığı karbonat
½(yarım) tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, pul biber, zerdeçal ve az nane
(Baharatları kullandığınız ölçüde artırabilirsiniz)     
Zeytinyağı (kızartma için)
Maydanoz ve taze soğan

Yapılışı

Üst zarı temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış ciğerlerinizi sudan geçirip ve kevgirde süzün. Un, mısır unu, irmik, karbonat, tuz, karabiber kekik, pul biberi, zerdaçal az naneyi bir kapta karıştırın.  Ciğerleri arkalı önlü baharatlı unlayın, fazla unu silkeleyin. Derin bir tava veya tencerede kızmış zeytinyağda ciğerlerinizi kızartın.

Püf Noktası Ciğer küp şeklinde doğranmalı. Ciğer kızgın yağda kızartılmalı. Ancak yağ çok çok kızgın olmamalı. Zira çok kızgın olursa ciğerin birden dışı kavrulur ve içi pişmez. Ciğerler sık koyulursa birbirine yapışır, çevirmesi ve pişmesi zor olur. Bu yüzden ciğerler seyrek koyulmalı. Ciğeri kızgın yağın içinde 3-4 dakika kızartın. Aksi takdirde sertleşecektir. Ciğerin dışı hafif kızarmış, içi de kansız ve açık kahverengi olmalı. Baharatları kullandığınız ölçüde artırabilirsiniz. İnce dilimlediğiniz soğan ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.     
           
Mutfaktan mis kokular geliyor. Yapanlara kolay gelsin, ellerine ve emeklerine sağlık.

Afiyetler Olsun… 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder