24 Temmuz 2015 Cuma

Peynirli Kete

Mazlemeler

1-) Un             (2 su bardağı un  ve hamuru yufka açarken ½ su bardağı unu 1 çay kaşığı karbonatla  
                         harmanlayarak kullanın )

2-) Ilık su        (Unun aldığı kadar ısıtılmış ılık su)

3-) Yumurta   (1 adet)

4-) Zeytinyağı  (1,5 çorba kaşığı)

5-) Tuz             (1 tatlı kaşığı tuz)

6-) Karbonat   (1 çay kaşığı)        

7-)Merdana, oklava, tava, rende, kap, havlu kağıt

Hamur içi

8-) Peynir

9-) Tereyağ   (50 gram) ve Zeytinyağı  (1 çorba kaşığı)

Hazırlanışı

1-) Önce  yarım su bardağı ılık derecede ısıtılmış  su, bir yumurta, bir tatlı kaşığı tuz ve birbuçuk çorba kaşığı zeytinyağını bir kaba koyarak karıştırın. Bu karışıma iki su bardağı unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur çok katı olursa ılık derecede ısıtılmış suyu, hamur çok yumuşak olursa da unu ilave  edin.          

2-) Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar ortalama 15 dakika yoğurun. Kıvama geldiğinde kaba koyup üstünü streçle kapatarak ortalama üç  saat buzdolabında dinlendirin.   

3-) Hamuru açacağınız yeri unlayın ve hamuru üstüne koyun. Hamuru istediğiniz büyüklükte eşit parçalara ayırın.

4-) Ayırdığınız parçalardan birini önce merdana ve sonra oklava ile istediğiniz incelikte bir çay kaşıığı karbonlatla karıtırılmış unla açın. İçine az ısıtılmış tereyağ ve zeytinyağ karışımı ile yağlayın. İçine istediğiniz miktarda rendelenmiş peynir serpin.  Hamuru rulo yapın ve buzdolabında yarım saat bekletin.

5-) Buzdolabında beklettiğiniz hamuru tabak büyüklüğünde merdane ile açın ve seramik tavada pişirin . Pişince havlu kağıda koyup soğumaya alın.   

 Önemli  Uyarılar

Hamuru ılık suda cıvık olarak beş dakika yoğurun,  sonra un katarak sertleştirin. Böyle hamuru yoğurması daha kolaydır.  Hamur sade olarak da pişirilebilir.


Yapanlara kolay gelsin, yiyenlere afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder