Peynirli
Kete
Mazlemeler
1-) Un (2 su bardağı un ve hamuru yufka açarken ½ su bardağı unu 1 çay
kaşığı karbonatla
2-) Ilık su (Unun
aldığı kadar ısıtılmış ılık su)
3-) Yumurta (1
adet)
4-) Zeytinyağı (1,5 çorba kaşığı)
5-) Tuz (1 tatlı kaşığı tuz)
6-) Karbonat (1 çay
kaşığı)
7-)Merdana, oklava, tava, rende, kap, havlu kağıt
Hamur
içi
8-) Peynir
9-) Tereyağ (50 gram)
ve Zeytinyağı (1 çorba kaşığı)
Hazırlanışı
1-) Önce yarım su bardağı ılık
derecede ısıtılmış su, bir yumurta, bir
tatlı kaşığı tuz ve birbuçuk çorba kaşığı zeytinyağını bir kaba koyarak
karıştırın. Bu karışıma iki su bardağı unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun.
Hamur çok katı olursa ılık derecede ısıtılmış suyu, hamur çok yumuşak olursa da
unu ilave edin.
2-) Hamur kulak memesi yumuşaklığına
gelinceye kadar ortalama 15 dakika yoğurun. Kıvama geldiğinde kaba koyup üstünü
streçle kapatarak ortalama üç saat
buzdolabında dinlendirin.
3-) Hamuru açacağınız yeri unlayın ve
hamuru üstüne koyun. Hamuru istediğiniz büyüklükte eşit parçalara ayırın.
4-) Ayırdığınız parçalardan birini önce
merdana ve sonra oklava ile istediğiniz incelikte bir çay kaşıığı karbonlatla
karıtırılmış unla açın. İçine az ısıtılmış tereyağ ve zeytinyağ karışımı ile yağlayın.
İçine istediğiniz miktarda rendelenmiş peynir serpin. Hamuru rulo yapın ve buzdolabında yarım saat
bekletin.
5-) Buzdolabında beklettiğiniz hamuru tabak büyüklüğünde merdane ile açın ve seramik tavada pişirin . Pişince havlu
kağıda koyup soğumaya alın.
Önemli
Uyarılar
Hamuru ılık suda cıvık olarak beş dakika
yoğurun, sonra un katarak sertleştirin.
Böyle hamuru yoğurması daha kolaydır. Hamur
sade olarak da pişirilebilir.
Yapanlara kolay gelsin, yiyenlere afiyet
olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder