24 Ekim 2013 Perşembe

Fas Usulü Limon Turşusu

Fas Usulü Limon Turşusu

MALZEMELER

-4 adet limon

-4 adet limon  suyu

-4 tatlı kaşığı kaya tuzu

-1 adet cam kavanoz  

YAPILIŞI

-4 adet limonu artı şeklinde kesiniz.

-Kesilen 4 adet limonun ortalarına birer tatlı kaşığı kaya tuzu koyunuz.

-Tuzladığınız limonları cam kavanoza yan yana sıkıştırarak yerleştiriniz. 

-Diğer 4 adet limonu ise sıkınız. Sıktığınız limonların suyunu  su koyun  cam kavanozun 4/3’ünü dolduracak şekilde koyunuz.

-Cam kavanozun ağzını sıkı biçimde kapatarak, 1 ay buzdolabında bekletiniz. Bu süre sonunda hazırladığınız limon suyunu salata ve yemeklere kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun…


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder