Fas
Usulü Limon Turşusu
MALZEMELER
-4 adet limon
-4 adet limon suyu
-4 tatlı kaşığı kaya tuzu
-1 adet cam kavanoz
YAPILIŞI
-4 adet limonu artı şeklinde kesiniz.
-Kesilen 4 adet limonun ortalarına
birer tatlı kaşığı kaya tuzu koyunuz.
-Tuzladığınız limonları cam kavanoza
yan yana sıkıştırarak yerleştiriniz.
-Diğer 4 adet limonu ise sıkınız.
Sıktığınız limonların suyunu su koyun cam kavanozun 4/3’ünü dolduracak şekilde koyunuz.
-Cam kavanozun ağzını sıkı biçimde
kapatarak, 1 ay buzdolabında bekletiniz. Bu süre sonunda hazırladığınız limon
suyunu salata ve yemeklere kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder